Château

‘La Châtelaine’ betekent‘ 'De Kasteelvrouwe'. En zoals een goed gastvrouw betaamt, schenkt ook deze Châtelaine uitstekende wijnen.
De ‘huiswijn’ van chef-kok Elaine Bayens is uiteraard ‘Château Bayens’, een prachtige robijnrode bordeaux uit de Franse Saint Émilionstreek: vol en krachtig, perfect te combineren met rood vlees en kaas. Maar ook voor recepties is deze wijn een aanrader !

‘Château Bayens’ is zowel per fles als per doos leverbaar en kan daarnaast ook per doos van 6 flessen worden nabesteld als hoogwaardig relatiegeschenk, of gewoon om na te genieten. De oudere jaargangen zijn eventueel ook per stuk te koop.
We spreken hier overigens weliswaar van een ‘huiswijn’, maar de prijs-kwaliteit-verhouding is heel bijzonder: een ‘topwijn’ voor een prijs waarvoor u doorgaans ‘de huiswijn’ niet eens krijgt.

Naast de eigen import van ‘Château Bayens’ importeren wij ook een heel bijzondere, volledig biologische Champagne: ‘RC Lemaire Brut Sélect Réserve’, uit het Champagnedorpje Villers sous Châtillon. Deze mousserende wijn, gemaakt van 100 % pinot meunier, wint keer op keer prachtige prijzen en vermeldingen zoals het ‘Concours des vins des vignerons indépendants’ in Epernay (goud in 2007) , het ‘Concours Mondial de Bruxelles (zilver in 2005 en goud in 2004) en de Guide Dussert-Gerber (dubbele ster in 2008). 
Ook deze Champagne is los (na) te bestellen, per stuk of per doos van 6 x 750 of 12 x 375 cl. 

Uiteraard biedt atelier La Chatelaine naast ‘Château Bayens’ ook andere kwalitatief hoogstaande wijnen: rood, wit, rosé of mousserend (Champagne of Méthode Champenoise), passend bij het thema van de door u gekozen gerechten.
Maar waar uw voorkeur ook naar uit gaat, wij adviseren u graag om tot een perfecte combinatie te komen. Op deze manier is uw festiviteit op culinair gebied helemaal áf !

Een absolute topwijn aanbevolen door
La Chatelaine zelf