Frans / Klassiek

De Franse keuken is internationaal nog steeds de meest toonaangevende. Ook deze keuken kent, evenals de Italiaanse, een heel lange traditie en is enorm divers. Van de pure, boerenkeuken in de Provence, tot de klassieke, culinaire hoogstandjes van topkoks als Auguste Escoffier, Paul Bocuse en Françoise Bernard. 
Uiteraard worden in Frankrijk ingrediënten als wijn, kaas, knoflook, truffel(olie), tijm en rozemarijn veelvuldig gebruikt.
La Chatelaine biedt zowel de eenvoudige schotels van het platteland, als de meer luxe gerechten zoals restaurants in de Franse steden kennen. Juist de combinatie van deze stijlen maakt een Frans buffet tot een bijzonder smaakvol geheel.

Enkele voorbeelden uit de keuken van La Chatelaine:

  • Witlofsoep met roquefort
  • Cœurs de palmiers
  • Camembertsoep
  • Kalfshaas met port salut
  • Salade Niçoise
  • Hartige tonijnquiche
  • Clafoutis
  • Bastogneparfait
  • Tarte tatin

Een stevig winterbuffet of een verfijnd diner ?