Nederlands

De Hollandse winterkeuken staat vaak bekend om haar ‘zware kost’. Natuurlijk zijn bonensoep, erwtensoep, winterse stamppotten en warme appeltaart met ijs en vanillesaus stevig, maar op een buffet na een flinke herfstwandeling of ter afsluiting van een dag schaatsen komen ze prima tot hun recht. 

Voorbeelden uit het Winterbuffet La Chatelaine:

  • Erwtensoep
  • Pompoensoep met kaas
  • Boerenkool met (runder-)rookworst
  • Hutspot met hachee
  • Zuurkoolstamppot met kaas en ananas
  • Parelhoen met paddenstoelen
  • Rijstpudding met abrikozen
  • Flensjes
  • Dichte appeltaart met rum

Maar naast het haast klassieke winterbuffet kennen we ook andere typisch Nederlandse gerechten die veel minder zwaar tot zelfs heel verfijnd zijn. 
Onderstaand enkele voorbeelden:

  • Zaanse mosterdsoep
  • Geitenkaassalade
  • Timbaaltje van Hollandse garnalen
  • Fazant met appeltjes
  • Taartjes van kalfsgehakt
  • Gestoofde konijnenboutjes met pruimen
  • Kaneelijs
  • Wentelteefjes met roomijs en karamel
  • Bitterkoekjespudding met marasquin

Uiteraard zijn de gerechten uit deze twee verschillende Nederlandse ‘keukens’ ook onderling te combineren.
En, zoals voor alle aanbiedingen geldt:
in overleg met u doet La Chatelaine u een op maat gemaakt voorstel.

Een stevig winterbuffet of een verfijnd diner ?