Vis

Vis is verfijnd en gezond. Veel soorten vis bevatten onverzadigde vetten (omega 3) wat goed is voor een lager cholesterolgehalte, voor het hart, voor de hersenen en de bloedvaten. Daarnaast zijn veel visgerechten licht verteerbaar en fijn van smaak. Het is mogelijk om een diner of buffet qua voor- en hoofdgerechten helemaal in het teken van vis te vervaardigen, maar uiteraard kan er ook naar hartenlust gecombineerd worden met vlees- en/of vegetarische gerechten.

Enkele voorbeelden van de luxe catering La Chatelaine:

  • Bouillabaisse
  • Tong met avocado
  • Vispalet met 4 soorten vis
  • Zalmbonbon met garnalen
  • Visvlecht (zalm en heilbot)
  • A la minute gerookte zalm
  • Zalm Wellington
  • Gerookte zeetong met snoekbaars

Vegetarisch

Steeds meer mensen kiezen bewust voor maaltijden die gedeeltelijk of helemaal vegetarisch zijn, al dan niet vervaardigd met biologische producten. De kokkin van La Chatelaine heeft jarenlange ervaring met vegetarisch koken en dat is te merken aan de originele gerechten. Bij deze mogelijkheden dus niet de standaard omeletten en gebakken kaasplakken (hoewel die natuurlijk op verzoek wel mogelijk zijn), maar verrassend andere gerechten, waarbij u (zeker in buffetvorm) niets tekort hoeft te komen op het gebied van eiwitten en mineralen. We werken veel met paddenstoelen, kaas, noten en fruit.
Vegetarische gerechten kunnen uiteraard ook in elk ander buffet worden ingepast, waarbij rekening wordt gehouden met het thema van dat buffet.

Enkele voorbeelden:

  • Tropische fruitcocktail als pikant voorgerecht
  • Portabello met gorgonzola
  • Champignons a l’escargots
  • Roodlofschuitje met bleu d’Auvergne en noten
  • Linzencurry met raita
  • Paddenstoelenrisotto
  • Chili sin carne
  • Moussaka met feta
  • Couscous met dadels en walnoten

Vis & wijn ? Wij adviseren u graag !

Ook
niet-vleesvermijders
zijn enthousiast over
deze gerechten !